3 gelas gandum
1 gelas tepung kanji
8 sudu besar planta
1 sudu besar spry
1 gelas gula halus
2 biji merah telur

Bahan untuk intinya :
1 tin kelapa kering
3 sudu besar planta
3 sudu besar gula
1 biji merah telur
Cara Membuatnya :
Putar planta dengan gula hingga kembang.
Masukkan merah telur sebiji demi sebiji. Putar lagi hingga sebati.
Masukkan minyak spry dan esen vanila sambil diputar lagi.
Masukkan tepung kanji dan tepung gandum yang telah diayak bersama.
Apabila adunan sudah cukup lembut bolehlah dicanai dan diterap dengan acuan bentuk bunga.
Kemudian masukkan kedalam loyang bulat-bulat dan letak inti ditengahnya.
Cara membuat Intinya :
Telur merah, planta, gula dan kelapa kering dicampurkan dan digaul hingga rata.
SELAMAT MENCUBA.
Masukkan merah telur sebiji demi sebiji. Putar lagi hingga sebati.
Masukkan minyak spry dan esen vanila sambil diputar lagi.
Masukkan tepung kanji dan tepung gandum yang telah diayak bersama.
Apabila adunan sudah cukup lembut bolehlah dicanai dan diterap dengan acuan bentuk bunga.
Kemudian masukkan kedalam loyang bulat-bulat dan letak inti ditengahnya.
Cara membuat Intinya :
Telur merah, planta, gula dan kelapa kering dicampurkan dan digaul hingga rata.
SELAMAT MENCUBA.