Bahan-bahannya:
2 cawan tepung beras
1 cawan gula
1 1/4 cawan air
1 sudu kecil yis
1 peket kecil eno
pewarna merah, hijau dan kuning
1/2 biji kelapa parut putih + sedikit garam
Cara Membuatnya:
Larutkan gula pasir dan sejukkan. Kemudian bancuh tepung dan yis. Kacau lagi hingga sebati.
Masukkan ke dalam bekas dan tutup rapat. Perap lebih kurang 3 atau 4 jam.
Masukkan ke dalam bekas dan tutup rapat. Perap lebih kurang 3 atau 4 jam.
Selepas diperap kacau perlahan dan masukkan eno, kacau hingga sebati. (warnakan merah, hijau dan kuning) dan biar sebentar.
Panaskan kukusan. Masukan ke dalam acuan-acuan kecil dan kukus selama 15 hingga 20minit dengan api kuat.
Setelah masak bolehlah diangkat dan dihidangkan dengan kelapa parut yang telah digaul dengan sedikit gram tadi.
SELAMAT MENCUBA.