Isnin, 12 November 2012

BISKUT BUNGA DAHLIA

 
Bahan-bahannya:
 
3 biji merah telur
 
2 biji putih telur
 
250 gm tepung gandum
 
350 gm mentega
 
250 gm tepung jagung
 
sedikit susu pekat manis
 
450 gm gula halus
 
sedikit esen vanila
 
sedikit baking powder
 
sedikit ceri merah atau hijau
 
 
Cara Membuatnya:
 
Gaul tepung jagung dan tepung gandum. Putar merah telur dan gula halus sampai kembang.
 
Putar mentega hingga berkrim kemudian masukkan tepung gandum dan tepung jagung yang telah digaul tadi.
 
Masukkan baking powder, esen vanila dan telur yang diputar tadi.
 
Setelah itu diulu adunan tadi sehingga lembut.
 
Gunakan acuan semperit dan teraplah diatas loyang. 
 
Letakkan ceri berwarna merah diatasnya dan bolehlah dibakar.
 
SELAMAT MENCUBA.